UA/ RU

Керівництво по експлуатації металопластикових виробів виробництва Мтермо


    Ви встановили нові металопластикові вікна Харків. Вони не тільки поліпшили інтер'єр Вашої оселі, а й істотно змінили мікроклімат - режим вентиляції і теплообміну в Вашій квартирі. Тепер потрібні особливі правила експлуатації вікон і дверей, відмінні від тих, які Ви дотримувалися раніше. Дотримання цих рекомендацій допоможе Вам забезпечити комфортні умови проживання і максимальний термін служби Ваших вікон.

уход за окнами


     Якщо Ви вирішили заміну вікон поєднати з ремонтом, слід враховувати, що:
- Необхідно виключити потрапляння в механізми і фурнітуру будівельного пилу та сміття - піску, крейди, залишків розчину. Всі ущільнювачі треба очистити від скупчень бруду і будівельного пилу.
- У процесі ремонту, а також достатній час після його закінчення, інтенсивно провітрюйте й просушуйте приміщення.

     Просимо Вас врахувати, що незважаючи на сучасні технології, застосовані в металопластикових виробах «Мтермо», не можна вимагати від них якихось чарівних властивостей. Як і будь-які інші складні технічні вироби, вони вимагають регулярного профілактичного огляду і догляду.

     Звертаємо Вашу увагу на те, що якщо Ви самі робите зовнішні укоси, то захист монтажної піни необхідно проводити по всьому зовнішньому периметру вікна, в тому числі під відливом. Для цього необхідно відкрутити саморізи, що кріплять відлив, замазати розчином, і прикрутити його назад на рідкий розчин. Цим Ви захистите піну і виключіть зайвий шум при попаданні на відлив крапель води. Не затягуйте з цим - піна дуже швидко руйнується під впливом прямого сонячного світла.


Догляд за металопластиковими виробами «Мтермо»

     Мийка вікон
     Ваші вікна виготовлені з світлостійкі і погодостійкого ПВХ - профілю, який дуже легко миється, завдяки своїй гладкій глянцевій поверхні. Для миття можуть використовуватися звичайні миючі засоби і тепла вода. Чи не застосовуйте порошкові і шліфують чистячі засоби з абразивними добавками, тому що через них поверхню пластикового вікна стане шорсткою!
      Чистка вікон від забруднень
     Забруднення, отримані під час виготовлення вікна, наприклад, фурнітурна мастило, індустріальні масла, або маркування (кульковою ручкою, олівцем), також можна легко видалити за допомогою наявних у продажу миючих засобів і води. Для видалення особливо стійких забруднень рекомендується користуватися професійним миючим засобом - COSMOFEN і аналогами.

cosmofen

     Забороняється застосування сильних розчинників, кислото- і хлоросодержащих речовин, бензину та нітросоставов!

     Також можна придбати набір "Засіб по догляду за вікнами", Вам його вистачить на кілька років.

уход за окнами

     Чистка водовідвідних каналів
     У вікнах Мтермо передбачені водовідвідні канали для виведення назовні скупчується усередині вікна вологи. Водовідвідні канали розташовані в нижній частині рами; їх можна легко виявити, відкривши стулку. Необхідно стежити за станом цих каналів, і не рідше одного разу на рік очищати їх від бруду тонким, але не гострим предметом (бажано, пластмасовим або дерев'яним);
      Догляд за фурнітурою
    Як правило, в нових вікнах потрібен певний час для притирання всіх рухомих деталей фурнітури. Згодом фурнітура приробиться і стулка стане закриватися без напруги.
     Вікна Мтермо оснащені сучасною високоякісною фурнітурою Siegenia. Для збільшення терміну її служби і збереження бездоганного зовнішнього вигляду слід не менше 1 разу на рік змащувати всі рухомі частини маслом для швейних машин або іншим, що не містить кислот і смол.
     Для догляду за фурнітурою не використовуйте засоби, що руйнують її антикорозійне покриття!

     Догляд за гумовими ущільнювачами
     Ущільнювачі в Ваших вікнах виготовлені з сучасного матеріалу, який, тим не менш, схильний до природного старіння. Для продовження терміну експлуатації ущільнювачів, тобто збереження еластичності і здатності затримувати будь-які протяги і зливи, необхідно один-два рази на рік очищати їх від бруду тканиною, добре вбирає вологу. Після цього ущільнювачі рекомендується обробити силіконовим олівцем.

уход за уплотнителем


Як виключити запотівання вікон


     Необхідно зауважити, що пластикові вікна самі по собі не сприяють утворенню конденсату в приміщенні. Справа в тому, що нові вікна, змінивши умови вентиляції, теплообміну і мікроклімат у вашій квартирі, вимагають зміни старих методів експлуатації приміщення. Які б не були у Вас вікна, саме вони є найхолоднішим місцем у квартирі. Саме через вікна відбувається основна витік тепла з приміщення. Саме на вікнах відбувається конденсація надлишкової вологи з повітря Вашої квартири.
     Старі вікна не відрізнялися герметичністю. При всіх неприємних моментах, пов'язаних з цією обставиною, холодне сухе повітря, що проникає через щілини, з одного боку - прогрівався в приміщенні і поглинав наявну там вологу, а з іншого боку, при проходженні між стеклами, створював умови, що перешкоджають випаданню вологи на внутрішній стороні скло.
     Вікна з ПВХ-профілів відрізняються високою щільністю всіх з'єднань і в закритому стані пропускають дуже мало повітря. Таким чином, в приміщеннях накопичується волога (особливо на кухні, у ванній, спальні), яка випадає на найхолодніших ділянках зовнішніх конструкцій, тобто на склопакетах, у вигляді запітніння і конденсату, а при сильних морозах, уздовж алюмінієвої рамки по нижній кромці склопакета - у вигляді криги.
     З огляду на особливості нашої кліматичної зони,
     ми рекомендуємо встановлювати енергозберігаючі склопакети 4-16-4І або двокамерні склопакети завтовшки не менше 40 мм.
     Випадання конденсату на склопакеті залежить від трьох чинників: вологості повітря всередині приміщення; температури зовнішнього повітря і температури всередині приміщення. Виходячи з умов комфортності, а також відповідно до вимог СниП II - 3 - 79
відносна вологість повітря в приміщеннях повинна бути не вище 45% при температурі в межах від + 18 ° С до + 22 ° С.
     Найшвидший, надійний і дешевий спосіб боротьби з запотівання - це регулярне провітрювання.
     - Провітрюйте приміщення 3-4 рази на день по 5-10 хвилин при відкритих навстіж вікнах.
Такий метод провітрювання дозволяє провести швидку заміну повітря в приміщенні без істотних втрат тепла: вологе повітря з Вашої квартири вийде назовні, змінившись холодним, але сухим з вулиці, який швидко нагріється і вбере в себе зайву вологу.
    - Грунтовно провітрюйте приміщення при приготуванні їжі, пранні, вологого прибирання;
     - Перевірте ефективність роботи витяжної вентиляції в Вашій оселі;
     -При купанні, прання, прибирання, приготування їжі двері до відповідного приміщення повинна бути по можливості закрита, що запобіжить поширення пара по всьому об'єму квартири.
    - Чи не сушіть білизну після прання всередині приміщення, особливо в холодну пору року. Якщо по яким-небудь причин дотримання цих правил неможливо, необхідно застосовувати системи вентиляції і кондиціонування приміщень, а для підвищення температури - додаткові опалювальні прилади.

     Необхідно також враховувати наступне:

   - Чи не перекривайте потік теплого повітря від радіаторів опалення до скла.
   
Радіатори опалення майже у всіх будинках розміщуються під підвіконням. Вони виконують дуже важливу функцію, обігріваючи віконний отвір. Часто при заміні старих вікон, старі вузькі підвіконня замінюються новими широкими, які утрудняють конвекцію гарячого повітря від радіатора, а значить, сприяють конденсації вологи на вікні.
   - При заміні підвіконня на новий вибирайте підвіконня, співрозмірний радіатора.
   
Якщо Ви обов'язково хочете встановити широке підвіконня, замовте його зі спеціальними гратами посередині, яка забезпечить конвекцію повітря у віконний отвір. У сучасних квартирах штори та гардини часто торкаються підвіконня. Це, можливо, дуже красиво виглядає, але значно ускладнює обігрів віконного отвору з усіма негативними наслідками.
   - При виборі довжини штор і гардин залиште достатньо простору для проходження теплого повітря від радіатора опалення або встановіть вертикальні жалюзі.
    
Домогосподарки часто ставлять горщики з квітами на підвіконня. Важко відмовити їм у бажанні прикрасити оселю різноманітною флорою. При цьому треба обов'язково пам'ятати про те, що рослини вимагають поливу і тому збільшують вміст вологи в приміщенні.
   - Розміщуйте домашню рослинність в добре провітрюваних місцях.

     Бажаємо затишку і комфорту з вікнами Мтермо
!



   <назад                                     < на головну


Наверх