UA/ RU
Догляд за пластиковими вікнами Харків

Догляд за вікнами

Правила експлуатації вікна

     Забороняється докладати надмірних зусиль і механічні віз-дії до елементів ПВХ вікна (наприклад, навішувати тяжкості на стулку і т.п.)!
     При вітрі і протязі вікна та балконні двері повинні бути закриті. Звертаємо Вашу увагу на небезпеку защемлення рук між стулкою і рамою (в момент їх знаходження в отворі)! Забороняється класти під стулку вікна або в отвір між стулкою і рамою сторонні предмети!
     Не допускайте перебування при пластикового вікна з відкритою стулкою дітей і осіб з порушеною координацією рухів! Це може привести до їхнього випадання з вікна. Щоб уникнути нещасного випадку рекомендуємо встановити додаткові елементи віконних механізмів. Наприклад, віконний замок безпеки, що відкривається спеціальним ключем і перешкоджає в закритому стані повороту вікна ("дитячий замок") або обмежувач відкриття стулки.

     Після монтажу ПВХ вікон (ПВХ дверних блоків), остаточного затвердіння піни, закладення внутрішніх і зовнішніх укосів необхідно провести остаточне регулювання віконних конструкцій (дверних блоків), в разі їх не відповідної роботи, для чого необхідно запросити фахівця сервісної служби фірми, що встановила вироби.
     Захисна плівка з поверхні ПВХ вікна повинна бути видалена (протягом двох тижнів!) Після монтажу, так як речовина, що клеїть під впливом погодних чинників в подальшому може призвести до виникнення на профілі слідів забруднення.
     При будівельно-ремонтних робіт, ПВХ профіль і фурнітуру необхідно надійно захистити від ймовірних пошкоджень.

 

Правила користування віконною фурнітурою

Правила користування віконною фурнітурою

     Всі операції з віконною ручкою слід проводити без надмірних зусиль і тільки при закритій стулці! Якщо при відкритій стулці ручка буде додатково повернена вгору, може трапитися так, що верхня петля вийде із зачеплення. Для усунення цього необхідно притиснути верхній кут стулки до рами (в районі петлі) і повернути ручку в положення "стулка відкрита". Для попередження виникнення такої ситуації (особливо якщо до ПВХ вікон буде відкритий доступ для сторонніх людей або дітей) використовується блокування повороту ручки.
     Цей пристрій забезпечує безпечне положення поворотно-відкидний стулки у відкритому положенні, перешкоджає її провисання і піднімає її при закриванні. Таким чином, зберігаються всі експлуатаційні якості ПВХ вікон.

Догляд за ПВХ профілем

     ПВХ профіль необхідно очищати за допомогою звичайного мильного розчину або за допомогою спеціальних миючих засобів, що не містять абразивних речовин.
     Миючий засіб наноситься м'якою тканиною на поверхню рами і залишається до повного висихання.
     Після цього поверхня профілів необхідно протерти вологою серветкою. Звичайні забруднення, наприклад, слідів олівця, видаляються з легкістю, сильні забруднення прибираються за допомогою легкого натиску на тканину.
     Так як ПВХ за хімічним складом нестійкий до кислотних рас-творити, то він не повинен оброблятися хімічно активними речовинами (спиртом, нітролаками, органічними розчинниками, ацетоном). Ці зауваження також відносяться і до ламінованого профілю.

Догляд за фурнітурою ПВХ вікна

     Всі елементи фурнітури слід оберігати від забруднення або фарбування. Слід не менше 2 разів на рік змащувати всі рухомі складові частини фурнітури мастилом, що не містить кислот або смол (підходять: технічний вазелін або машинне масло).
     Для більш якісного обслуговування віконних механізмів рекомендується використовувати засоби, спеціально призначені для догляду за фурнітурою.
     Не допускайте застосування чистячих засобів, які порушують антикорозійне покриття фурнітури!


Догляд за ущільнювачами на ПВХ вікнах

     Ущільнювачі виготовлені з сучасного матеріалу, який, тим не менш, схильний до природного старіння.
     Для збереження еластичності і водовідштовхувальних властивостей необхідно два рази на рік очищати його від бруду вологою серветкою і протирати спеціальними засобами (для обробки використовуйте добре вбирає тканину).
     Гумові ущільнювачі не повинні стикатися з концентрованими миючими засобами або олійними субстанціями!


уход за уплотнителем

Очищення дренажних отворів ПВХ вікна

     У кожному ПВХ вікні є дренажні отвори для виведення назовні вологи.
Вони розташовані в нижній зовнішній частині рами (їх легко виявити, відкривши стулку).
     В процесі експлуатації необхідно регулярно оглядати дренажні отвори і при необхідності очищати їх від забруднення.

ПВХ вікна без конденсату

     Щоб уникнути утворення конденсату, температура повітря в приміщенні повинна бути не нижче + 20 ° С, оптимальна величина вологості не більше 45%.
     Віконні конструкції з ПВХ профілю мають високу герметичністю, що є одним з їхніх достоїнств, оскільки забезпечує високі тепло і звукоізоляційні xapaктерістікі.
     З іншого боку, підвищена герметичність вікон може привести до зміни температурно-вологісного режиму в приміщенні і, як наслідок, до утворення конденсату на поверхні укосів і склопакетів.
     Рекомендуємо здійснювати установку віконних конструкцій, обробку та утеплення віконних укосів в спеціалізованих підприємствах, що мають ліцензію на проведення будівельно-монтажних робіт. Тому, ми рекомендуємо здійснювати установку вікон, обробку й утеплення укосів в одній компанії.

      Вікна з пластика зберігають тепло, але не створюють його! Тому для запобігання запотівання пвх вікна на внутрішній поверхні скла не перекривайте потік теплого повітря від радіаторів опалення до скла.
      Для забезпечення вільної циркуляції повітря в приміщенні рекомендується не завішувати вікно щільною тканиною. Найбільш простий і ефективний спосіб зменшення вологості - регулярне провітрювання приміщень.

      Більш докладно можна прочитати на сторінці "Керівництво по експлуатації металопластикових виробів Мтермо".


Для інтенсивного провітрювання слід відкривати стулки ПВХ вікна на 10-15 хвилин кілька разів день


Забороняється застосування бензину, нітросоставов і хлоросдержащих речовин при очищенні ПВХ вікон!


Гумова прокладка можна очищати мильним розчином


Після змивання бруду, насухо гуму не витирати
Залишати на поверхні ущільнювача мильний розчин

 

 



Наверх